Alles wat je moet weten over Showit en SEO

Een prachtige Showit website is een goed begin, maar je wilt natuurlijk dat je website gevonden wordt. De beste manier om dit te bereiken? Je website laten ranken in de Google zoekresultaten door je website te optimaliseren voor SEO (Search Engine Optimization).

De ingebouwde SEO-tools van Showit helpen je goed op weg met het bereiken van meer bezoekers, en dus ook meer klanten! Lees snel verder om alles te ontdekken over Showit en SEO.

 

Wat is SEO?

SEO, ook wel Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie genoemd, zijn een reeks technieken die je kan toepassen om je website hoger te doen scoren tussen de organische (gratis) zoekresultaten van Google.

En als je weet dat maar liefst 31% van alle clicks naar het eerste zoekresultaat in Google gaan, dan wil je natuurlijk dat jouw website op die plek terecht komt! Maar, hoe kom je daar nu terecht?

SEO is een werk van lange adem. Het zijn een reeks technieken die je juist moet inzetten, en zelfs dan kan het maanden of een jaar duren voor je resultaat ziet.

In essentie bestaan er drie pijlers van SEO:

 

1. Content

Eerst en vooral is het belangrijk dat je unieke, waardevolle content creëert die relevant is aan het zoekwoord waarvoor je wilt scoren in Google. Wanneer je bijvoorbeeld wilt scoren op het zoekwoord ‘fotograaf in Breda’, dan zal de content op je website dit moeten weerspiegelen.

De teksten op je website zijn uiteraard een essentieel onderdeel van deze pijler. Voer een keyword analyse uit en schrijf de teksten volgens de regels van SEO. Niet thuis in SEO? Dan zijn de cursussen van School of SEO misschien wel wat voor jou!

Naast de webteksten zal je ook titels en beschrijvingen aan je pagina’s en afbeeldingen moeten toevoegen, zodat Google weet waarover ze gaan. Lees snel verder, want hieronder leg ik je uit hoe je deze metadata kan toevoegen in Showit!

 

2. Techniek

Een website die goede content bevat, is een goede eerste stap. Maar als je website technisch niet in orde is, zal deze ook niet goed scoren in Google.

Zo zal je er op moeten letten dat je website snel laadt. Een grote factor op de laadtijd van websites zijn afbeeldingen. In deze blog lees je hoe je je website sneller doet laden door het optimaliseren van de afbeeldingen op je website.

Daarnaast is het essentieel dat je website goed beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit is niet alleen belangrijk om te scoren in Google, maar is bovendien ook verplicht als je gegevens verzamelt met een contactformulier.

Tot slot moet je website goed in elkaar zitten. Zo moet je website hiërarchisch goed in elkaar zitten en een duidelijke navigatie hebben. Bovendien is het ook essentieel dat je website mobielvriendelijk is! Onze Showit website templates zijn hier alvast voor geoptimaliseerd.

 

3. Autoriteit

Een laatste belangrijke pijler van SEO is autoriteit. Om hoog te scoren in Google, zal de zoekmachine jouw website moeten zien als belangrijk en betrouwbaar.

Ook hier spelen een aantal factoren een rol. Zo zal de leeftijd van je domeinnaam een rol spelen, het aantal bezoekers en het aantal websites die naar jouw website linken.

Heb je een nieuwe website, dan zal je dus sterk op deze pijler willen inzetten. Je domeinnaam is immers nieuw en je hebt nog niet veel website bezoekers verzameld.

Om meer autoriteit te werven kan je gebruik maken van deze technieken:

 • Schrijf relevante blogs die meer website bezoekers aantrekken. Ontdek hier hoe je je WordPress blogs optimaliseert met de Yoast SEO plugin!
 • Vraag klanten/partners om naar jouw website te verwijzen op hun eigen website
 • Verspreid je website via sociale media
 • Schrijf gast blogs die op zijn beurt weer linken naar jouw website
 • Link op jouw website naar andere kwalitatieve websites

 

Laten we nu eens kijken hoe je je website kan optimaliseren in Showit voor SEO!

 

Optimaliseer je site in Showit

 

Titels & Meta beschrijvingen toevoegen aan je pagina’s

Het toevoegen van SEO titels & meta beschrijvingen aan je webpagina’s is een essentiële stap die je absoluut niet mag overslaan. Dit zijn de titels en beschrijvingen van je webpagina’s die weergegeven worden in de zoekresultaten.

Hier zie je hoe Google de titel en meta description van een webpagina weergeeft:

Titel en meta description in de zoekresultaten

Hoe voeg ik Titels & Meta beschrijvingen toe in Showit?

In Showit kan je heel eenvoudig titels en beschrijvingen toevoegen aan elke webpagina.

1. Klik op de pagina die je wilt bewerken

2. Vul je SEO-gegevens in bij ‘SEO settings’ in de rechterkolom. Hier kan je toevoegen:

  • Titel & Meta Description (beschrijving) van de webpagina
   Zorg voor een duidelijke, aantrekkelijke titel en beschrijving zodat bezoekers meteen weten wat ze kunnen verwachten. Vermeld in beide ook het zoekwoord waarvoor je wil ranken (bv. ‘Huwelijksfotograaf in Breda’).

 

 

  • Share Image
   De Share Image is de afbeelding die wordt weergegeven wanneer je de URL van die bepaalde pagina deelt op sociale media (deel je een blog post, dan wordt de uitgelichte afbeelding uit WordPress weergegeven). Wil je meer bezoekers trekken naar je website via sociale media? Sla deze stap dan zeker niet over!

 

 

 

Pagina titel en meta description toevoegen in Showit

 

 

Text Tags

De teksten op je webpagina’s hebben een bepaalde structuur. Zo zullen je pagina’s bestaan uit titels, subtitels en paragrafen. Om deze structuur duidelijk te maken aan Google, maken we gebruik van text tags.

Je kan text tags zien als een hiërarchische structuur van je teksten, waarbij h1 de belangrijkste is:

 • h1: belangrijke titels
 • h2: titels
 • h3: subtitels
 • p: paragrafen
 • div: tekst design elementen (zoals logo’s)
 • nav: navigatie links

 

Hoe voeg ik Text Tags toe in Showit?

Showit voegt automatisch text-tags toe wanneer je een tekstblok toevoegt aan je webpagina. Voeg je bijvoorbeeld een titel toe, dan zal deze automatisch de tag <h1> krijgen.

Voor design- en navigatie-elementen zal je dit wel moeten toevoegen. Dit doe je door op een tekstelement te gaan staan, en bij ‘text properties’ de tag toe te voegen. Easy as that!

Text tags toevoegen in Showit

 

 

Alt-text toevoegen aan afbeeldingen

Een andere fundamentele stap om je SEO te boosten is het optimaliseren van je afbeeldingen. Omdat Google je afbeeldingen niet kan zien, is het belangrijk om te vertellen aan zoekmachines waar de afbeeldingen over gaan. Daarom is het verstandig om aan elke afbeelding een beschrijving toe te voegen.

 

Hoe optimaliseer ik mijn afbeeldingen in Showit?

Heel simpel! Klik op de afbeelding die je wilt optimaliseren en voeg in de rechterkolom bij ‘SEO settings’ de beschrijving (ALT-text) toe.

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO in Showit

vette tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

jouw aanbod in een prachtige brochure

Til jouw instagram naar een hoger niveau