Mijn favoriete tools voor ondernemers

Ondernemen. Yes, super leuk! Bij ondernemen komen ook heel wat vragen kijken. Welke tools heb ik nodig? Hoe maak ik bijvoorbeeld een mooie en praktische website? Of hoe verzend ik aantrekkelijke e-mails? Veel startende ondernemers hebben een lang lijstje aan dit soort vragen. Herkenbaar? Gelukkig ben ik gaandeweg enkele fantastische tools tegengekomen die het ondernemen een pak gemakkelijker maken. In deze blogs lijst ik mijn favoriete tools voor ondernemers op!

 

Mijn favoriete tools voor ondernemers

 

Maak je website met Showit

Van mijn favoriete tools voor ondernemers staat Showit uiteraard op nummer één!

Wil je een website starten, die er echt uitspringt en ook nog eens makkelijk in gebruik is? En waarbij je niet vast hangt aan bepaalde lay-outs of blokken die je niet kan verschuiven? Dan is Showit iets voor jou! Meer ontdekken over de beste websitebouwer van vandaag? Je leest er alles over in deze blog!

Dankzij het gemakkelijke drag-and-drop systeem kan jij je website compleet vorm geven zoals je in gedachten had. Afbeeldingen verslepen, je eigen lettertypes toevoegen of gewoon de hele lay-out aanpassen? Het kan!

In Showit kan je alles personaliseren. Ideaal dus als je een creatieve ondernemer bent die een website wilt met net dat tikkeltje meer! Nog meer redenen nodig? Ontdek hier 10 redenen waarom ik zo van Showit hou.

Een website van nul opbouwen als startende ondernemer is geen evidente zaak. Je wilt je natuurlijk kunnen focussen op datgene wat je het allerliefste doet! Misschien zijn mijn Showit website templates dan wel iets voor jou. Bij aankoop ontvang je alle informatie die je nodig hebt, waaronder duidelijke instructies en een login voor mijn klantenplatform waar je meer dan 30+ video tutorials vindt!

En oh ja… met de code ‘WONDERLIK’ krijg je de eerste maand Showit helemaal gratis!

 

Showit op laptop

 

Verzend prachtige én strategische e-mails met Flodesk

Altijd die langdradige, saaie e-mails in je mailbox… ik lees ze niet. En waarschijnlijk ben ik niet de enige die er zo over denkt. Natuurlijk wil je wel dat jouw (potentiële) klanten je e-mails lezen én dat ze doorklikken op jouw call-to-actions.

E-mailmarketing is nog steeds één van de beste technieken die er bestaat om je omzet te boosten. Maar je moet het natuurlijk wel goed aanpakken! Een tool waar ik helemaal weg van ben is Flodesk. In Flodesk maak je heel eenvoudig e-mails met prachtige designs. Neem ook zeker eens een kijkje naar mijn Flodesk e-mail templates waarbij je 14 e-mail templates krijgt die jouw sales boosten én je workflow vereenvoudigen!

Flodesk beschikt bovendien over verschillende features die het jou als ondernemer veel gemakkelijker maken. Zo kan je je subscribers indelen in segmenten en kan je ‘workflows’ opzetten om jouw e-mailmarketing automatisch te laten verlopen.

Klik hier om 50% korting te krijgen op je eerste jaar Flodesk!

 

Flodesk

 

Maak de mooiste ontwerpen met Canva

Zie jij vaak ook op Instagram mooie posts en stories voorbij komen? Grote kans dat die gemaakt zijn in Canva! Canva is een geweldige tool waarmee je allerlei grafische ontwerpen kan maken zoals Instagram posts, maar ook visitekaartjes, flyers, presentaties en nog veel meer.

Heb jij één van mijn Showit templates en wil je graag matching templates voor social media of jouw brochure? Neem dan zeker eens een kijkje naar mijn Canva templates!
👉🏻 Canva Instagram templates
👉🏻 Canva brochure templates

Canva heeft zowel een gratis als premium functie (Canva Pro). Om te starten is de gratis versie zeker voldoende. Met de premium versie geniet je nog van meer voordelen zoals het uploaden van je eigen lettertypes, ontwerpen downloaden met transparante achtergrond en toegang tot premium stockfoto’s en illustraties. Onlangs introduceerde Canva Pro ook een content planner, zodat je je ontwerpen heel eenvoudig kan inplannen op je sociale mediakanalen. Probeer nu 30 dagen Canva Pro, helemaal gratis!

CanvaStart met verkopen dankzij Shopify

Eén van mijn favoriete tools voor ondernemers die willen verkopen: Shopify!

Shopify biedt meerdere mogelijkheden om een webshop op te starten. Zo kan je een volwaardige webshop opstarten in Shopify, of je kan ervoor kiezen om je eigen website om te toveren in een online webshop met de Shopify koopknop (Shopify Starter).

De Shopify koopknop is een enorm handige oplossing voor kleine ondernemers die een kleine webshop willen (max. 20-30 producten). Met deze tool plaats je op je eigen website een knop waardoor klanten eenvoudig kunnen afrekenen in een pop-up venster van Shopify. Meer weten over hoe de Shopify koopknop precies werkt? In deze blog leg ik je uit hoe je start met verkopen op je Showit website!

Wist je trouwens dat ik ook over Showit webshop templates beschik? Hierbij is de structuur al uitgetekend en hoef jij enkel nog je foto’s, productdetails en de Shopify koopknop toe te voegen!

 

Plan je social media posts in met Planoly

Heb je via Canva al wat leuke social media posts gemaakt? Great! Met de handige tool Planoly kan je ze in één keer inplannen voor de week, maand of zelfs voor het jaar! Ik gebruik de tool voor mijn Instagram posts, maar je kan het ook gebruiken voor Pinterest, Facebook en Twitter.

Planoly is niet alleen handig voor het inplannen van je posts, je ziet ook meteen een overzicht van al je Instagram posts zoals je feed er uit zou komen te zien. Super handig om een mooie en consistente Instagram feed te creëeren.

Bovendien beschikt Planoly over nog vele andere handige functies. Zo kan je andere accounts taggen op je foto’s, hashtag groepen maken en kan je reacties op je post inplannen. Handig om je hashtag als eerste comment onder je post te zetten!

 

Neem video’s op met Loom

Om mijn video-tutorials op te nemen maak ik gebruik van Loom. Moet je ook soms video-opnames maken voor je klanten? Dan is Loom iets voor jou!

Loom is een Chrome extensie die je installeert op je browser. Het handige is dat je met één klik op de knop een schermopname kan starten. Er opent dan een pop-up venster waarin je verschillende opties kan aanduiden.

Zo kan je kiezen om ook een schermopname te maken van jezelf, of je geluid er bij wilt of niet, of je een opname wilt maken van het geselecteerde tabblad of van al je schermen, enzovoort. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Na 5 minuten stopt de opname automatisch en wordt de video opgeslagen in je Loom-account (de 5 minuten limiet geldt voor de gratis versie van Loom). Van daaruit kan je je video’s gemakkelijk delen, bewerken en downloaden!

 

Heb jij nog favoriete tools die het ondernemen gemakkelijker maken? Laat het weten in de reacties!

vette tekst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

jouw aanbod in een prachtige brochure

Til jouw instagram naar een hoger niveau